Toen zij bijna van de aarde vielen (10+)

wordt aan gewerkt – premiere oktober 2018

 

Ergens op aarde
een dorp
een heel stil dorp
een doodstil dorp
een dorp waar iedereen loopt met hangende schouders
gekrompen hoofden
broze botten
en een zee diep vanbinnen

Tot er op een dag een meisje geboren wordt
met een groot hoofd en scherpe oogjes
waarmee ze de mensen rondom haar scherp aankijkt

Toen zij bijna van de aarde vielen vertelt het verhaal van een meisje dat op pad gaat. Tijdens een enkele nacht leert ze de wereld kennen. Ze trekt langs onheilspellende plaatsen en ontmoet een bonte verzameling aan personages. Tot de nacht eindigt en het lichter wordt.

Een beeldende muziektheatertrip over moed, nieuwsgierigheid en naïviteit door middel van een kruisbestuiving tussen poëzie, muziek, objecttheater en goochelen.

 

Tekst: Pim Cornelussen / Van & met: Salomé Mooij, Mira Helmer, Janis Van Heesbeke, Renaud Ghilbert  / Vormgeving: Lotte Stek / Techniek: Gilles Pollak / Productie: dividu / Beeld: Charlotte Peys / Verkoop: Huis Alma / Co-productie: P2 (Theater aan het Vrijthof & CCHA Hasselt), Ultima Thule / Ondersteund door: Walpurgis, Stad Gent, CAMPO, Zuidpool / Coaching: Sven Ronsijn, Ultima Thule

pers