De opkomst van de aarde (8+)

wordt aan gewerkt – premiere juni 2018

Wat gebeurt er op het moment dat je de aarde vanuit de ruimte ziet?

 

Astronauten kennen het overview-effect: als zij vanuit de ruimte naar de blauwe planeet kijken waar ze vandaan komen treedt er een bewustzijnsverandering op. dividu doet een poging om dit moment met beide voeten op de grond te ervaren.

dividu onderzoekt astronauten, grote hoogtes, de verhouding tussen mens en aarde en natuurlijk zichzelf in een blijmoedig gebricoleerd universum.

Van en met: Pim Cornelussen, Salomé Mooij, Lotte Stek, Janis van Heesbeke & Gilles Pollak / Productieassistent: Sijmen Van Vaerenbergh / Coaching: Gorges Ocloo, Bart Capelle, Kurt Lefevre en Dirk Verstockt / Met dank aan: Saskia Louwaard, Daan Oostveen, Yves Klein, Sebastiaan van Kints, Italo Calvino, Antoine de Saint Exupéry en Frank de Winne / Productie: dividu / Co-productie: RITCS, BRONKS