Het verdriet van de zon (8+)

Kan iets moois en broos ook blijven bestaan?

 

De zon wou een wereld. Iets waarover hij kon schijnen, waar hij zijn warmte aan kon geven. Maar wat als het op die jonge aarde steeds mis ging, als iemand er altijd een stokje voor stak?

Op basis van enkele mythes uit de Metamorphosen van Ovidius schept Dividu in Het verdriet van de zon (8+) een wereld die voortdurend verandert. Een magische wereld wordt tevoorschijn getoverd waarin goden rocknummers brengen, vingers onbedwingbare krachten krijgen, en kinderen hun onschuld verliezen.

Met poppen, maskers, ruige muziek en gebricoleerde zinsbegoocheling barst een woelige, speelse maar ook po√ętische en intieme ontdekkingstocht los waarin we meereizen met de zon en zijn brandende verlangen naar een andere wereld.

Van en Met: Pim Cornelussen, Janis van Heesbeke, Salomé Mooij, Lotte Stek / Dramaturgisch advies: Sofie Joye / Coach: Stefanie Claes / Productie: dividu, ARTFORUM